Eikenprocessierups

13 mei
vr 13 mei 2022

Het seizoen van de eikenprocessierups is aangebroken. Deze rups komt in heel Nederland voor. Zijn brandharen zorgen voor vervelende klachten zoals hevige jeuk en irritatie van je huid en ogen. Bereid je goed voor en voorkom overlast.

 

De eikenprocessierups komt in heel Nederland voor. De brandharen van de rups zorgen voor vervelende klachten zoals hevige jeuk en irritatie van je huid en ogen.

Voor iedereen die in het groen werkt en te maken heeft met deze rups: lees de folder ‘De eikenprocessierups en jouw werk – Zo voorkom je jeuk en andere klachten!’ 

Bekijk ook ons filmpje. Hierin zie je wat je kunt doen om huid- oog- en luchtwegirritatie van de eikenprocessierups te voorkomen. Ook zie je wat je moet doen als je toch last krijgt van de haartjes van deze rups.

 

Leidraad Beheersing Eikenprocessierups

Voor professionele bestrijders, terreineigenaren, -beheerders en uitvoerende
groenbedrijven verwijzen wij naar de Leidraad Beheersing Eikenprocessierups op processierups.nu. Deze is begin 2022 geactualiseerd.

Arbocatalogus

Ook in de arbocatalogus van de volgende sectoren staat beschreven hoe je veilig werkt in een omgeving waarin de eikenprocessierups aanwezig is:
Bos en natuur
Hoveniers en groenvoorziening
Mechanisch loonwerk
Open teelten

Bron: Stigas