“Scania neemt deel aan veel perstests in Europa, maar de Green Truck Award richt zich echt op wat een absolute kernvereiste is in onze industrie – klanten de best mogelijke transportefficiëntie bieden”, zegt Stefan Dorski, Senior Vice President en hoofd van Scania Trucks. “Onze Super aandrijflijn werd in 2021 geïntroduceerd en bracht een nieuwe benchmark op de markt, met zijn 8% brandstofbesparing waar onze klanten nu van profiteren in hun dagelijkse werkzaamheden.”

 

De jaarlijkse ‘Green Truck’ test wordt georganiseerd door de tijdschriften Trucker en Verkehrs-Rundschau. De test begon in 2011 en is al 14 keer gehouden. Tot nu toe heeft Scania in totaal negen (!) overwinningen behaald, vier tweede plaatsen en een 5e plaats (in het allereerste jaar). Onnodig te zeggen dat geen enkel ander merk ook maar in de buurt komt van Scania’s staat van dienst.

 

“Ah, de vijfde plaats – dat gebeurde lang voordat mijn ambtstermijn begon,” zegt een lachende Dorski. “Maar even serieus, we zijn bij Scania erg trots en blij dat we de titel van meest efficiënte langeafstandstruck ter wereld weer in handen hebben. Omdat onze trucks minder brandstof verbruiken, dragen ze veel bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, aangezien een groot deel van het wereldwijde transport nog steeds afhankelijk is van verbrandingsmotoren.”

 

Tijdens de test wordt gekeken naar alle relevante aspecten van transportefficiëntie en duurzaamheid: brandstofverbruik, gemiddelde snelheid, gebruikt AdBlue-volume en het eigen gewicht van de truck (hoe lichter hoe beter).

 

Lees meer op de website van Scania. (Bron)

Ook interessant

Toolbox: Veilig onderweg met tractor en werktuig

Als je collega de combinatie alvast voor je heeft klaargezet is het gemakkelijk om direct in te stappen en te vertrekken. Maar je doet er...

Lees verder

Ontdek de kracht van kennis en machines! 🚜👷‍♀️👷‍♂️

Wil jij tien ton tillen? Wil jij zorgen voor gezond eten? Wil jij mooie parken aanleggen? Wil jij de snelweg verleggen? Dan ben jij een...

Lees verder

Een ongeval, wat nu? - Praktische tips

Na een ongeval op je bedrijf kan er een hoop op je afkomen. Dit is belangrijk om goed te regelen.

Lees verder