Lees de verhalen van jouw vakgenoten

Mooi Werk / Opleiding & Training / Werk-privé balans

Loonbedrijf A.N. van Impelen

Mooi Werk

Remco Freriks: “Het bedrijf overnemen kwam op mijn pad”

Mooi Werk

Bij ons is er veel respect voor elkaar

Mooi Werk / Opleiding & Training

MACHINIST IN HART EN NIEREN

Mooi Werk

WAT JE WEET, GEEF JE DOOR

Mooi Werk / Werk-privé balans

50 JAAR IN DE BIETEN

Werk om trots op te zijn

Een frisse neus, vrijheid, contact met anderen, afwisseling en echt iets maken! Daarom is het zo leuk om in de sector Groen, Grond en Infrastructuur te werken. #groen #grond #infrastructuur #ggi #mooivakman

Echte grondleggers van Nederland

Ben jij ook een echte Grondlegger van Nederland?
Maak een foto van je werk en deel het met #grondleggersvannederland en #mooivakman

Blijf sterk in de Groen, Grond en Infrastructuur

Mooi, je wilt actief aan de slag met de toekomst van je vak. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen, maar het is belangrijker om het met elkaar te bespreken op het werk tijdens een functioneringsgesprek. Als je allerlei zaken met elkaar terugkoppelt, kun je samen vooruit schakelen. We helpen we je graag om zo goed mogelijk een functioneringsgesprek voor te bereiden.

Ontdek hoe een bedrijf beter functioneert wanneer het functioneringsgesprekken met medewerkers voert. In deze video’s zijn bedrijven vóór en ná het houden van functioneringsgesprekken gevolgd:

Welke stappen zijn belangrijk om te nemen bij een functioneringsgesprek?

Het is belangrijk om goed voorbereid het functioneringsgesprek in te gaan. Denk van te voren goed na over de onderwerpen die je wilt bespreken Als werknemer en werkgever ben je gelijkwaardig en praat je samen over elkaars functioneren. Een functioneringsgesprek is geen beoordelingsgesprek. Een toekomstgericht tweerichtingsgesprek waarin jullie praten over zaken zoals de impact van de kwaliteit van het werk, toekomstplannen, de samenwerking, veiligheid, plezier in het werk en nog veel meer. Als je dit op een goede manier doet, zijn deze gesprekken een goed vertrekpunt voor zaken als bijscholing, veiligere werkomstandigheden en doorgroeimogelijkheden. Zo kunnen we langdurig op een goede manier met elkaar in de sector werken.

Daarom is het niet alleen belangrijk om het functioneringsgesprek te voeren, maar vooral ook om dit op een zinvolle en goed voorbereide manier te doen. Dat werkt met de volgende stappen.

Oomen Landbouw & Loonwerk vóór het voeren van functioneringsgesprekken

Oomen Landbouw & Loonwerk ná het voeren van functioneringsgesprekken

Loon- en grondverzetbedrijf Van Ginneken vóór het voeren van functioneringsgesprekken

Loon- en grondverzetbedrijf Van Ginneken ná het voeren van functioneringsgesprekken

Ik ben:
Werknemer
Werkgever

Stappen functioneringsgesprek als werknemer

Stappen functioneringsgesprek als werkgever

Vitale volhouders

Regelmatig krijgt Cumela mailtjes binnen van jubilea: 25 jaar in dienst, 40 of zelfs 50. Bijzonder in deze tijden waarin veel mensen ‘jobhoppen’; na vijf jaar willen ze toch weer wat anders. Vandaar deze serie, waarin we ‘vitale volhouders’ uitlichten die lang doorwerken in de sector, als trekkerchauffeur, als directeur, als kraanmachinist, als planner, maar het kan net zo goed de oudste in werking zijnde machine zijn. Hoe houden zij het zolang vol? Wat is het geheim?

Vitale Volhouder Herman Verstegen

Herman Verstegen vierde in april 2022 zijn gouden jubileum. Al vijftig jaar werkt hij voor loonbedrijf Van der Ven uit het Brabantse Zeeland en nog steeds doet hij dat, al is het dan niet meer fulltime, met veel plezier. “De techniek, de sociale contacten, ik doe het graag.”

 

Vitale Volhouder Cees den Boer

Cees den Boer kwam op negenjarige leeftijd in het gezin van Jan van Leeuwen uit Harmelen terecht en rolde op die manier de loonwerkerswereld in. Na 56 jaar, op 72-jarige leeftijd, is hij nog steeds aan het werk, nu op oproepbasis. “Ik heb een bijzonder lijf meegekregen”, zegt hij al wijzend naar boven.

Vitale Volhouder Piet van Gelderen

Piet van Gelderen (83) zit sinds zijn veertiende in het loonwerk. Al 66 jaar is hij bulldozermachinist. De bulldozer hoort bij hem en hij hoort bij de bulldozer. Zolang hij er nog op kan klimmen, gaat hij door. “Je laat elke keer weer een mooi perceeltje achter.”

Vitale Volhouders Jen en Leny van Vliet

Jan en Leny van Vliet zijn geen onbekenden in de sector. Vanaf 1967 hebben ze met hun loonbedrijf aan de weg getimmerd en hoewel zoon en dochter inmiddels in het bedrijf zitten, gaan ze door. “Het is onze manier van leven en we hebben er gelukkig nog altijd de energie voor.”

Vitale Volhouder Gerard Welte

Al 51 jaar werkt Gerard Welte (73) voor de Van Berkel Groep uit Veghel. Hij begon in 1971, toen het bedrijf vier medewerkers telde. Nu staan er ruim 230 mensen op de loonlijst. Aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin met mijn collega’s.”

Samen een bakkie doen, kan je vak goed doen

De ‘Maand van het bakkie doen’ is dé tijd om zaken op je werk te bespreken. Drink samen een bakkie en je kunt daarna weer met plezier aan de bak! Kijk hier voor meer inspiratie