En dan is er op eiland Voorne meer dan voldoende om op de gevoelige plaat vast te leggen. Het fotograferen leverde Polet niet alleen een bijbaantje op het akkerbouwbedrijf op, zijn foto van het aardappelrooien is in maart verkozen tot Trekker van de maand.

Aardappelrooien met kippers

“De foto van de John Deere 6215r en de John Deere 6155r schoot ik tijdens het aardappelrooien op het akkerbouwbedrijf van Maatschap Groeneveld in Vierpolders. Achter de John Deere-trekkers hangen kippers. Ik werk ook bij Groeneveld en af en toe help ik in het veld. De akkerbouwers verbouwen voornamelijk aardappelen en uien, het zijn de hoofdproducten.”

Van foto’s maken naar aardappelsorteren

“Door het fotograferen ben ik eigenlijk op het akkerbouwbedrijf terecht gekomen. Samen met mijn vader ben ik begonnen met fotograferen, vooral van de akkerbouw. Mijn vader, die als brandweerman werkt, kocht daar ooit een drone voor. Op die manier heb ik ook Maatschap Groeneveld leren kennen en ben er zelfs komen werken. Dan gaat het voornamelijk om werk zoals het aardappels sorteren en af en toe stukje op heftruck. Sinds kort heb ik ook een trekkerrijbewijs, zodat ik ook die werkzaamheden kan verrichten. Ik kom zelf uit Hellevoetsluis en dat is wel uit de buurt. Voor de landbouw heb ik altijd wel interesse gehad. Daarom ben ik ook foto’s gaan maken voor Instragram dat soort dingen. Nog steeds trek ik er vaak lekker mijn vader op uit om landbouwmachines te fotograferen.”

Geelgroene charme

“Die John Deere’s zijn fantastisch. Ik heb er zelf ook mee gereden. Persoonlijk vind ik het erg fijn, alhoewel ik eigenlijk geen ervaring met andere trekkers heb. Ze zijn eenvoudig te besturen en hebben genoeg kracht voor de spullen die ze bij Groeneveld hebben. Op het erf van het akkerbouwbedrijf staan zes John Deere-trekkers, dus ze zijn zeker gecharmeerd van dit merk.”

Dankbaar fotograferen

“Over het algemeen zijn trekkers dankbare werktuigen om te fotograferen. Je krijgt altijd een mooi plaatje. Ik kan me dan vooral focussen op de omgeving, lucht en grond om het plaatje nog mooier te krijgen. Wat dat betreft is hier op het eiland zat te fotograferen. Met de foto voor de Trekker van de maand is het ook goed gelukt, vind ik zelf. Je krijgt een compositie die wat anders is als anders. Ik heb gewoon wat foto’s geschoten en zag achteraf de enorm mooie luchten.”

Werken en leren

“Wat ik zelf ik de toekomst wil gaan doen? Ik zit nu in mijn examenjaar. Hierna wil ik doorleren voor monteur van machines. Bij Aeres Tech in Ede wil ik werken en leren. Dus naast school ga ik aan de slag bij Kraakman. Inderdaad, wederom John Deere. Zo krijg ik wel een beetje voorliefde voor dit trekkermerk. En daarna? Dan gaan we wel kijken wat ik met de opleiding kan doen. Nee, het is niet uitgesloten dat ik dan het loonwerk in ga.

Bron: DeLoonwerker

Ook interessant

Mooi Werk / Opleiding & Training / Werk-privé balans

Loonbedrijf A.N. van Impelen

Veiligheid / Werk-privé balans

Werkplezier stond voor mij altijd voorop

Mooi Werk / Werk-privé balans

50 JAAR IN DE BIETEN