Bij Bloemenkamp houden ze wel van een verzetje. Zo zijn de bedrijfsfeestjes bijvoorbeeld altijd een succes. Geen wonder dat ze ook wel te porren waren voor een spelletje koffieleuten. Roy, Rens, Rick en Wouter pakten een pionnetje, een kop koffie en gingen er eens goed voor zitten. Het werd een open en gezellig gesprek waarbij niemand een blad voor de mond nam. Het was duidelijk dat we bij een bedrijf op bezoek waren waar ze open en eerlijk met elkaar om gaan.

Waar maak je je zorgen over in je vak?

Antwoord: “Er zijn heel veel regels en er komen steeds meer regels bij. Ook worden de regels steeds strenger. Hopelijk kunnen we er aan voldoen en blijft er ondanks al die regels genoeg werk over voor iedereen. Al dat gedoe ook met die grond op het moment. Ik heb het idee dat ze het gewoon maar doen om het iedereen lastig te maken. Ik hoop dat er snel oplossingen komen want wij zijn er mooi de dupe van.”

Wouter de Ridder
Kraanmachinist

Wat zou je nog willen leren in de toekomst?

Antwoord: “Elke dag leer ik wel iets. Dat komt omdat je met elkaar blijft communiceren. Hoe pak jij dat aan? Hoe doe je dit? Je leert gewoon heel veel van elkaar. We proberen ook heel open te zijn naar elkaar en een huiselijke sfeer te creëren. Dat werkt het prettigst.”

Roy Menting
Bedrijfsopvolger

Hoe werk jij aan je gezondheid?

Antwoord: “Eigenlijk niet. Ja, veel buiten bewegen maar buiten het werk komt het er niet van. Ik sport niet maar ben wel van plan om een racefiets te kopen.”

Rick Bennink
Kraanmachinist

Wat wordt jouw volgende stap in het bedrijf?

Antwoord: “Uitvoerder worden. Maar eerlijk gezegd weet ik nog niet precies waarin. Ik blijf me wel oriënteren en heb ook geen drang om hier weg te gaan. Als ik hier stop, ga ik ook niet verder in het grondverzet. Dan ga ik een andere kant op, in het asfalt bijvoorbeeld. Maar eerst wat werkervaring opdoen. Want een uitvoerder zijn en anderen vertellen wat ze moeten doen, dat werkt niet op mijn leeftijd. Ik heb hier al stappen kunnen zetten en dat is fijn, maar ik blijf niet tot mijn 60ste op de kraan zitten.”

Rens Fisser
Kraanmachinist

Ook interessant

Maand van het bakkie doen

Maatwerk in uitvoering bij van Hal

Maand van het bakkie doen

Bij van Ginneken

Maand van het bakkie doen

Voet aan de grond bij van Pinxteren