Gemoedelijk en saamhorig, zo kun je de sfeer bij van Pinxteren wel omschrijven.

Een goed adres dus om eens een bakkie te gaan doen en een spelletje koffieleuten te spelen. Directie en werknemers gingen er lekker voor zitten en wisten wel raad met alle vragen die ze bij een bakkie koffie voorgeschoteld kregen. Ook de kinderen sloten gezellig aan.

Waar sta je over 10 jaar?

Antwoord: “Het is belangrijk dat je met de technologie meegaat. Als je bijvoorbeeld kijkt hoe drones worden ingezet in onze sector of GPS maar ook nieuwe toepassingen op kantoor. Dat gaat allemaal heel snel en machines gaan daarin mee. Je kunt hierin niet achterblijven, mits de investeringen die hiermee gepaard gaan zich ook lonen. Nieuwe technieken zijn zeker interessant en zorgen voor uitdagingen. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld begonnen met een digitale werkbonnen-app. Dat is voor ons echt een vooruitgang. Na een periode van wennen en uitvogelen is iedereen eraan gewend en willen we zeker niet meer terug naar de oude manier.”

Judith van Pinxteren
Eigenaar

Hoe werk jij aan je gezondheid?

Antwoord: “Ik doe fitness voor mijn rug. En tijdens mijn werk gebruik ik PBM’s zoals oorkappen en handschoenen. Daar ben ik wel streng in.”

Bart van de Moosdijk
Machinist

Wat zou jij nog willen leren in de toekomst?

Antwoord: “Ik zit al 35 jaar in het vak, en ja, wil je dan eigenlijk nog wel leren? Ik heb al heel veel geleerd. Nee, hoor. Daar ben je nooit te oud voor. Ik sta open voor alle nieuwe technologie. Wat meer doen met de computer? Kom maar op!”

Kees Scheutjens
Machinist

Waar maak jij je zorgen over in je vak?

Antwoord: “Ik zou wel willen weten welke kant ze opgaan met die PFAS. Er is plotseling veel onduidelijkheid hierover, en bij ons grondwerk en het transport hebben we hier last van. Dat is nu het grootste probleem.”

Berry de Bresser
Vrachtwagenchauffeur

Wat wil je nog leren?

Antwoord: “Ik wil in mijn vak alles bijhouden en daarin bijblijven, bijvoorbeeld als het gaat om het aansluiten van water en gas. Gewoon ervoor zorgen dat je niet achter gaat lopen.”

Nard van der Staak
Stratenmaker

Wat vind je het mooiste van je vak?

Antwoord: “Het samenwerken met elkaar. Het is bij ons gemoedelijk en we zijn open en eerlijk tegen elkaar. Zo houd je het ook leuk. Onze werkzaamheden zijn erg divers en afwisselend, dus saai en eentonig is het nooit. Hiervoor hebben we mooie machines waar ik trots op ben. Ik sta ook graag tussen de jongens in en zit niet met een stropdas en colbert op kantoor. Dat gaat ‘m niet worden.”

Marcel van Pinxteren
Eigenaar

Ook interessant

Maand van het bakkie doen

Maatwerk in uitvoering bij van Hal

Maand van het bakkie doen

Bij van Ginneken

Maand van het bakkie doen

Bij Bloemenkamp houden ze wel van een verzetje