Loon- en grondverzetbedrijf van Hal is een klantvriendelijk en gastvrij bedrijf. We waren dan ook van harte welkom tijdens de Maand Van Het Bakkie Doen om een spelletje Koffieleuten te spelen. Samen met Gerlien, Theo, Marc, Erwin Johan en Michel namen we plaats achter het bord en werd het een gezellige sessie. Zeker nadat later ook Ada, Erik en Heinze binnen kwamen lopen.

Wat is jouw grootste talent?

Antwoord: “Dat ik allround ben. O ja, en ik mag graag dingen repareren” Gerlien wil daar graag wat aan toevoegen: Theo werkt al zevenveertig jaar bij van Hal. Hij heeft het bedrijf zien en laten ontwikkelen. Theo redt zich altijd, een echte loonwerker. Hij houdt bij wijze van spreken de machine draaiende met een pakjestouw.”

Theo Strikwold
Loonwerker/ monteur

Wat vind jij het mooiste van je vak?

Antwoord: “Eigenlijk alles wel. Maar zaaien, bemesten, maïshakselen, ploegen en graskuilen zijn wel de favorieten.”

Marc Nijman
Loonwerker

Hoe werk je aan je gezondheid?

Antwoord: “Door in beweging te blijven en gezond te eten. Sporten geeft ontspanning, maakt het hoofd leeg en geeft vooral veel energie.”

Gerlien Morssink
Manusje van alles

Waar maak jij je zorgen over in je vak?

Antwoord: Dat er een hoop boeren verdwijnen. Veel van hen hebben het moeilijk of hebben geen opvolgers. Hoe gaat de agrarische sector zich ontwikkelen en op welke manier kunnen wij onze werkzaamheden blijven uitvoeren.”

Johan Peters
Loonwerker

Wat zou je willen leren in de toekomst?

Antwoord: “Feilloos werkbonnen doorvoeren en trekker rijden. Ik ben hier vanaf november werkzaam en er liggen nog veel uitdagingen!”

Ada Vierwind
Administratieve duizendpoot

Ook interessant

Maand van het bakkie doen

Bij van Ginneken

Maand van het bakkie doen

Bij Bloemenkamp houden ze wel van een verzetje

Maand van het bakkie doen

Voet aan de grond bij van Pinxteren