Bij Oomen Landbouw & Loonwerk hebben ze een drukke periode achter de rug. Het was een heel karwei om alle uien en aardappelen van het land af te krijgen. Maar het is gelukt en alle oogst is van het land. Na het harde werk was het tijd voor ontspanning met een spelletje koffieleuten om de situatie in het vak en op het werk te bespreken. Ard-Jan, Marco, Kees, Edy en Jordy schoven aan en kregen naast kletskoppen bij de koffie diverse vragen voor hun kiezen.

Wat wordt jouw volgende stap in het bedrijf?

Antwoord: “We willen bij de 25% best presterende bedrijven blijven in de loonwerksector. Daarvoor moet je veerkracht hebben om tegenslagen te incasseren en je moet durven te veranderen. We draaien – net als de meeste bedrijven – minder rendement op het akkerbouwbedrijf. Daarom gaan we ons meer richten op teelt-technische goede grond waar we gegarandeerd het saldo kunnen halen. We zitten nu op 250-300 hectare maar we gaan kwalitatief mindere grond niet meer huren. We gaan dus minder telen, maar met meer rendement.”

Ard-Jan Oomen
Eigenaar

Wat vind je het mooiste in je vak?

Antwoord: “Dat je in het voorjaar loopt te zaaien en in het najaar een mooi product kunt oogsten. Het verschillende werk het hele jaar door bevalt me ook goed. Ik zou bijvoorbeeld niet het hele jaar op een standaard kraan willen zitten bijvoorbeeld.”

Marco van Achterberg
Spuiter/allround medewerker

Wat is jouw grootste talent?

Antwoord: “Dat ik niet snel gestresst ben. Ik houd altijd wel het overzicht.”

Jordy van der Pluijm
Planner Landbouw/allround medewerker

Wat heb je altijd aan je collega’s of werkgever willen vragen?

Antwoord: “Nou, eigenlijk niets. Ik vraag namelijk altijd al alles. Je kunt hier namelijk gewoon zeggen wat je wilt. Dat werkt ook wel zo prettig. Je moet het samen doen en samen gezellig maken anders houd je het niet vol. Dus niet blijven rondlopen met vragen of problemen.”

Edy Leemans
Kraanmachinist

Waar maak je je zorgen over in je vak?

Antwoord: “Of ik mijn werk wel goed doe. Het is niet fijn als de klant gaat lopen bellen. Want dan ben je vaak al te laat.”

Kees Duynhouwer
Allround medewerker

Ook interessant

Maand van het bakkie doen

Maatwerk in uitvoering bij van Hal

Maand van het bakkie doen

Bij van Ginneken

Maand van het bakkie doen

Bij Bloemenkamp houden ze wel van een verzetje