KOFFIELEUTEN MET LOONBEDRIJF BALTUS

Voor een spelletje koffieleuten schoven we aan in de kantine bij Loonbedrijf Baltus. Onder het genot van een bakkie namen werkgevers en werknemers plaats achter het spelbord en kregen ze allerlei vragen voorgeschoteld. Het werd een gezellig rondje in een bedrijf waar ze allemaal voor elkaar klaar staan.

Wat vind jij het mooiste in je vak?

Antwoord: “De afwisseling vind ik het mooiste. Lekker kranen, een beetje trekkeren en de vrijheid om je werk met je eigen ideeën in te vullen. Ze zeggen weleens ‘Hoe groter de machines, hoe dommer het werk.’ Het lijkt altijd interessant die grote machines maar daarbij gaat het gewoon om de kubs. Geef mij m’n vertrouwde bandenkraan maar. Dat is elke dag toch weer anders. En altijd buiten. Heerlijk, want ik kan niet binnen zitten.”

Maurice Groot
Kraanmachinist

Houd jij genoeg tijd over voor thuis?

Antwoord: “Ik heb nog tijd genoeg om thuis mijn moeder te pesten. En op het werk om Piet te pesten :-). Vorig jaar deed ik hier al vakantiewerk en dit jaar loop ik voor mijn opleiding ‘Groen Grond en Infra’ twee dagen in de week stage. Volgend jaar moet ik zelfs vier dagen in de week stage lopen dus ze zijn hier nog niet van me af :-).”

Sven Bierman
Stagiair

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Antwoord: “Sinds mijn 16e werk ik al thuis bij mijn ouders. Of ik in de toekomst de zaak leidt , moet de toekomst uitwijzen. Maar met die PFAS-regelingen wordt het er niet makkelijker op. Ook zitten we in onze regio met redelijk veel loonwerkers op een redelijk klein plekkie. Er zijn hier drie grote loonbedrijven dus je zit ook allemaal in dezelfde vijver te vissen. Je moet dus goed kijken hoe je jezelf in de markt blijft zetten en hoe je jezelf aanprijst.”

Merije Baltus
Oproepkracht en verantwoordelijk voor de website en Facebook

Hoe vaak ben je ziek?

Antwoord: “Ziek zijn? Dat kan natuurlijk niet. Gewoon doorgaan. Bovendien heb ik thuis koeien staan en die hebben daar echt maling aan.”

Gerrit van Tunen
zzp’er

Wat wordt jouw volgende stap in het bedrijf?

Antwoord: “Ik hoop dat we alle veranderingen die op ons afkomen op het gebied van aanbestedingen, wet- en regelgeving, de nieuwe stikstofnormen, goed kunnen bolwerken waardoor we met ons bedrijf weer een stapje hoger komen. Hoe gaan we met die veranderingen om en hoe kunnen we daarin verbeteren? Dat zijn de vragen die we met z’n allen moeten beantwoorden. Waarbij ik hoop dat we leuk met elkaar door kunnen gaan en de klussen kunnen klaren.”

José Baltus
Mede-eigenaar

Ook interessant

Maand van het bakkie doen

Maatwerk in uitvoering bij van Hal

Maand van het bakkie doen

Bij van Ginneken

Maand van het bakkie doen

Bij Bloemenkamp houden ze wel van een verzetje